'S-GRAVELAND - Wandel mee met de boswachter over de buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Deze excursie speciaal voor volwassenen duurt anderhalfuur.

De buitenplaatsen kennen een boeiende geschiedenis. Wat in de 17e eeuw begon als investering van rijke Amsterdamse kooplieden in ontgonnen heidegebied, groeide door de eeuwen heen uit tot een prachtig historisch natuurgebied met statige landhuizen op parkachtige landgoederen.

De huidige landhuizen zijn gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Vanaf het begin van de 19e eeuw zijn de tuinen van deze landgoederen aangelegd in de Engelse landschapsstijl. De belangrijkste kenmerken zoals slingerende paden, waterpartijen, kronkelende beekjes en glooiende heuvels, zijn nog volop in het landschap aanwezig. Tot op de dag van vandaag is het dan ook nog steeds een geliefd en gekoesterd landschap met een overdaad aan flora.

De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van de twee buitenplaatsen, de bewoners, het bijzondere landschap en de rijke historie van de tuinen.

Handig om te weten

· Koop van tevoren je tickets online.
· Honden kunnen niet mee.
· Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
· Voor onze coronaregels verwijzen wij naar onze website

Informatie
Voor wie: Volwassenen
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ
‘s-Graveland
Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
Datum en tijd: Zaterdag 23 oktober 2021 van 14.00 uur tot 15.30 uur
Prijzen: Lid € 7.00, niet lid € 10.00
Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek