HILVERSUM - Woensdagavond heeft er omstreeks 22.30 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden met drie auto's op de Vreelandseweg (N201) in Hilversum.


De bestuurder van een zwarte SUV kwam met hoge snelheid aanrijden vanuit Hilversum toen hij bij een flauwe bocht de macht over het stuur verloor en vol op een boom botste. De auto slingerde vervolgens terug de weg op om weer een tweede boom te raken.

Bij de klap verloor de auto twee van zijn wielen en werd het motorblok met versnellingsbak en al uit de auto geslingerd. Deze vloog over het fietspad heen en kwam 150 meter van de plek waar de auto de eerste boom raakte in de bosschage terecht. Ook werden er twee andere auto's geraakt, gelukkig raakte geen van de inzittende hiervan gewond.

Gevlucht
De bestuurder van de gecrashte auto nam na het ongeval de benen. Langs de waterkant werden een aantal kledingstukken achtergelaten. Daarom begonnen toegesnelde hulpdiensten daarom gelijk met het zoeken in het water, ook werden er duikteams en brandweerboten opgeroepen om mee te zoeken.

Na ongeveer twintig minuten kreeg de politie een telefoon van de bestuurder. Hij stond op de Emmaweg in Kortenhoef en was gewond geraakt. De man is door medewerkers van de ambulance behandeld en door de politie aangehouden. In de auto werden ook een aantal jerrycans gevonden. De brandweer heeft deze gecontroleerd op gevaarlijke stoffen maar kon gelukkig vaststellen dat ze veilig waren.

Ravage
De Vreelandseweg was na het ongeval tussen Hilversum en het tuincentrum volledig afgesloten. De weg lag over een lengte van ruim 200 meter bezaaid met brokstukken. Het bergen van de autowrakken heeft nog enkele uren in beslag genomen.