HILVERSUM - Vrijdagnacht 28 mei vond er aan de Lutherhof in Hilversum een woningbrand plaats. Deze woningbrand had fatale gevolgen voor de 49-jarige bewoner en 48-jarige bewoonster.

Rond 04:30 kreeg de meldkamer een melding binnen over een woningbrand. Uit de melding werd duidelijk dat zich in de woning waarschijnlijk nog mensen bevonden. Alle hulpverleningsdiensten gingen op de melding af en zagen ter plaatse dat het om een forse brand ging. Er was zichtbaar brand achter de voordeur en een groot deel van de woning stond vol rook.

Grote gevolgen
De hulpdiensten hebben de 49-jarige bewoner en de 48-jarige bewoonster uit het huis gehaald en direct naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat zij beiden zwaargewond waren. Enige tijd later zijn zij als gevolg van de brand helaas komen te overlijden.

Onderzoek
De politie doet momenteel onderzoek naar deze woningbrand. Met dit onderzoek hoopt de politie meer duidelijkheid te kunnen geven over wat de oorzaak is geweest van de fatale brand. Het is bij de politie bekend dat een week eerder in dezelfde straat een ruit is ingegooid. Of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben wordt ook onderzocht.