HILVERSUM - Speeltuinvereniging Het Erfgooierskwartier heeft de hoofdprijs van de Rookvrij Challenge gewonnen.

Door het meeste aantal stemmen te verwerven gaat de speeltuin er met de hoofdprijs vandoor: een clinic voor 30 personen op de KNVB campus, inclusief vervoer naar Zeist.

Het Erfgooierskwartier heeft aangegeven dat zij de uitdaging aan gaan om rookvrij te worden. Op 24 april opent de KinderBurgemeester van Hilversum officieel de Rookvrije speeltuin.

Wilma Fennema van speeltuin Het Erfgooierskwartier:‘Het is best moeilijk een plek helemaal rookvrij te maken. Onze eerste stap was dat er alleen op het terras gerookt mocht worden. Dus niet meer tussen de spelende kinderen. Vervolgens wilden we de hele speeltuin rookvrij maken. Dat hebben we vorig jaar ingevoerd en dat maken we nu, op 24 april, officieel. Iedereen staat erachter. Dat bewijst ook het aantal stemmen dat we hebben gekregen. Het kan ook niet meer, roken in het bijzijn van kinderen. In de speeltuin geven we in ieder geval het goede voorbeeld.

In de eindsprint liet de speeltuin vier medefinalisten achter zich. Ook deze finalisten dragen de Rookvrije Generatie een warm hart toe. Zo is Wijkcentrum de Malbak per 1 maart Rookvrij geworden, en staat bij zowel Voetbalvereniging SDO, Vivium Zorggroep Naarderheem en HSV de Zuidvogels het rookbeleid op de agenda.Ruim 8 op de 10 Nederlanders wil dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan Rookvrij worden. Met de Rookvrij Challenge kregen inwoners de kans om aan te geven welke plekken zij graag Rookvrij willen zien. Onder de uitdagers verloot de GGD twee activitytrackers. Deze winnaars krijgen per mail bericht.

Op weg naar een Rookvrije Generatie
Wij streven ernaar dat elk kind dat in Gooi en Vechtstreek wordt geboren Rookvrij kan opgroeien. Dat kan in een omgeving zonder verleidingen en met goede voorbeelden om je heen. Hoe minder mensen je ziet roken, hoe minder vanzelfsprekend het wordt om zelf te gaan roken. Daarom streven alle gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek ernaar dat zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen Rookvrij worden.

Volg ons ook via facebook: rookvrijegeneratiegv