HILVERSUM - Hilversummers! Haal die oranje outfits maar uit de kast, want dit jaar viert Hilversum Koningsdag en -nacht uitbundig: Kermis op het Marktplein, livemuziek op de leukste terrassen en pleinen, vrijmarkt in het centrum en kinderspelen in het Dudokpark.

Op woensdag 26 april vanaf 19:00 uur barst het King of the Hills-feest los op de Groest. Even later start ook de gezelligheid in de Biersteeg en het Weversplein. Op Koningsnacht kunt u tot in de late uurtjes dansen met Vunzige Deuntjes en anderen op hip-hop, house en de beste hits uit de 90's & 00’s. Meezingen kan met de knallende live optredens van de rock ’n rollers van RSON en party coverband Fusebox.

Koningsdag: kleedjes, kermis kinderattracties en livemuziek

  • Vroege vogels kunnen op 27 april vanaf 6:00 uur hun kleedje met spullen neerleggen of zelf op zoek naar tweedehands schatten op de gezellige vrijmarkt in en om het centrum
  • Speciaal voor kinderen is er tussen 10:00 en 12:00 uur een kinderkleedjesmarkt bij Vonk in de Wijk op de Larenseweg

Familieprogramma & officiële opening Dudokpark

Op 27 april om 10.30 uur openen de Oranje Influencers en het College van burgemeester en wethouders in het Dudokpark officieel Koningsdag.
Het Dudokpark is op deze dag voor gezinnen met kinderen. Kids kunnen zich de hele dag vermaken met attracties zoals: bungeejump, springkussens, aquabootjes, zweefmolen, workshop mediatraining en een stoepkrijt tekenwedstrijd. Ook zijn er circusvoorstellingen en optredens van de Beatrix Band, Mellot en No Strings Attached.

Kermis op het Marktplein

Traditiegetrouw is er kermis op het Marktplein. De kermis opent op 21 april en is te bezoeken tot en met 1 mei. Speciaal voor Koningsdag is de kermis vroeger open, om 10:30 uur. Livemuziek op meerdere plekken in het centrum. Ook op de Groest zet de jarenlange Koningsdagtraditie zich voort. Zoals ieder jaar wordt het één groot meezingfeest met de lekkerste hits, de beste live-artiesten en gezellig publiek middenin het centrum. Livemuziek is er ook bij De Baron, Café Bravours, Vida en op het Weversplein en het Keiplein.

Volledige oranjeprogramma

Het volledige programma voor Koningsdag en Koningsnacht met alle activiteiten en de spelregels voor de vrijmarkt vindt u op livehilversum.nl

.