HILVERSUM - Hilversum worstelt met de vraag of er moet worden opgetreden tegen voetballende jongeren op trapveldjes. Er zijn veel signalen dat jongeren op trapveldjes de regels om afstand te houden negeren, maar Hilversum weet niet of het daar tegen op moet treden.

Door heel Nederland negeren jongeren soms de regels nog wel eens, Hilversum is daar geen uitzondering op. Hoewel jongeren zich volgens de gemeente heel bewust zijn van 'social distancing', gebeurt dat bijvoorbeeld op trapveldjes niet.

Hilversum zegt vaak te horen dat er gewoon groepen jongeren voetballen op veldjes, maar twijfelt heel erg of het daar moet tegen optreden. "Aan de ene kant wil je de trapveldjes open houden om jongeren toch een plek te geven om met gepaste afstand te voetballen, maar aan de andere kant zie je ook dat voetbal zich daar lastig toe laat lenen. Handhaving treedt hier op conform handelingskader COVID-19", stelt de gemeente.

Teksten op straten en stoepen
Hilversum probeert jongeren zich meer bewust te laten worden van het belang om afstand te houden in de coronacrisis. Dat gebeurt onder meer met boodschappen op straten en stoepen. "Op allerlei plekken waar jeugd komt is met een mal de volgende boodschap op de grond gespoten: met 1,5 meter afstand beschermen wij elkaar, neem dit serieus en voorkom maatregelen en volg de aanwijzingen van de overheid op."