HILVERSUM - De gemeente Hilversum organiseert ook dit jaar weer de ‘Hilversumse Sportverkiezing’ en dus vraagt ze aan alle inwoners om zijn/haar favoriete sporters te nomineren. Welke sporters de ‘Hilversumse Sportverkiezing 2019’ uiteindelijk zullen winnen, ligt in de handen van een deskundige jury. Tijdens een feestelijke verkiezingsavond op 5 maart 2020 in het Raadhuis, worden de winnaars bekend gemaakt.

De sportverenigingen weten als geen ander welke sporters of sportvrijwilligers voor deze titels in aanmerking komen. De jury staat open voor iedere aanmelding. Dus bent u van mening dat een sporter in het jaar 2019 een goede prestatie heeft geleverd, schroom dan niet en meld deze sporter aan. De jury zal vervolgens besluiten een sporter al dan niet te nomineren.

De aanmeldingen moeten wel aan een aantal criteria voldoen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat een sporter in Hilversum woont en/of lid is van een Hilversumse vereniging en dat leden van een sportploeg zijn verbonden aan een Hilversumse sportvereniging. Verder moet er natuurlijk ook sprake zijn van een bijzondere sportprestatie, dus een sporter of een team wordt bijvoorbeeld kampioen of behaalt een podiumplaats. Maar het kan ook zijn dat een individuele sporter zoveel talent heeft dat hij of zij bijvoorbeeld in een nationaal selectieteam wordt opgenomen.

De verschillende titels die tijdens de ‘Hilversumse Sportverkiezingen’ zijn te bemachtigen zijn: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent (t/m 17 jaar), meest talentvolle sportploeg en special sporter van het jaar. Daarnaast is er ook een speciale prijs te winnen voor een persoon die zich hard heeft ingezet om anderen het sporten mogelijk te maken. Die prijs is voor de sportvrijwilliger/ster van het jaar.

Vorig jaar vielen triatleet Stef Overmars, atlete Wendy Visser, het 1e American Footballteam van ASCH, schaatser/skater Merijn Scheperkamp, meisjes C1 van hockeyvereniging Spandersbosch en rolstoeltennisser Wendi Schutte in de prijzen. Cees Punter van Kaatsvereniging Melle Veenstra werd uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar.

Het nomineren van een sporter of sportvrijwilliger kan via de website van de gemeente Hilversum of via een e-mail aan a.raven@hilversum.nl. Dit kan tot uiterlijk 31 december 2019.

Hieronder nogmaals de geldende criteria:
-De prestatie is geleverd tussen 1 januari en 31 december van het jaar waarover de sportverkiezing wordt gehouden.
-De sporter, het sporttalent of de sportvrijwilliger is woonachtig in Hilversum en/of is lid van een sportaanbieder in Hilversum.
-De sportploeg speelt bij een sportaanbieder in Hilversum.
-De behaalde prestatie is behaald tijdens:
Lokale, regionale, provinciale of Nederlandse kampioenschappen.
Deelnemer en/of medaillewinnaar bij Europese- of Wereldkampioenschappen.
Deelnemer en/of medaillewinnaar bij Olympische Spelen.

De sport is goedgekeurd door NOC*NSF