HILVERSUM - Hilversum kijkt terug op een gezellige, drukke en veilige jaarwisseling.

Vanaf begin van de avond tot laat was het feest op het marktplein voor jong en oud. De kindervuurwerkshow, de centrale vuurwerkshow en de muziek van onder andere Fusebox, zorgden voor een mooi Hilversums eindejaarsfeest. Er waren vele duizenden mensen op de been om samen de jaarwisseling op het marktplein te vieren, die dit jaar voor de zesde keer werd georganiseerd.

Politie, brandweer en handhavers van de gemeente waren de hele avond en nacht in touw om de jaarwisseling in goede banen te leiden. In Kerkelanden was het onrustig bij twee scholen. Verder moesten er in de stad twee abri’s het ontgelden. In totaal heeft de politie 5 aanhoudingen verricht. Deze personen werden voornamelijk aangehouden voor vernielingen aan (winkel)panden en openbare dronkenschap. Er zijn geen incidenten tegen hulpverleners gemeld.

Meldingen brandweer
De brandweer spreekt van een rustige jaarwisseling. Van de 49 meldingen in de regio Gooi en Vechtstreek waren er 30 afkomstig uit Hilversum. Het ging hierbij om een aantal containerbranden en buitenbrandjes en een autobrand.

Burgemeester Broertjes: ‘Vuurwerkshow concept werkt en is inmiddels mooie traditie’
Burgemeester Pieter Broertjes: ‘Ik kijk terug op een fantastisch feest op het marktplein. Ieder jaar kiezen meer inwoners voor de gezelligheid van de centrale vuurwerkshow en muziek op het marktplein. Ik heb veel enthousiaste bewoners gesproken. Dit concept werkt en is een echte Hilversumse traditie aan het worden waar ik trots op ben. Gezelligheid en veiligheid kunnen wel hand in hand gaan. Het samen vieren geeft een gevoel van saamhorigheid’

Vuurwerkvrije zones
Dit jaar waren er in het uitgaansgebied voor de vierde keer vuurwerkvrije zones ingesteld. Ook daar verliep de jaarwisseling rustig. Handhavers van de gemeente controleerden de vuurwerkvrije zone en waren extra ogen en oren op straat.