HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes moest in de afgelopen periode herstellen van een hersenontsteking. In de tussentijd paste waarnemend burgemeester Charlie Aptroot op onze stad. Het plan was dat burgemeester Broertjes in september weer aan de slag gaat. En dat klopt: welkom terug burgemeester Broertjes!

Burgmeester Broertjes neemt per 1 september weer zijn wettelijke taken als burgemeester van Hilversum weer op zich. Dat gaat dan bijvoorbeeld om veiligheid en openbare orde, crisisbeheersing en juridische zaken. Tijdelijk zal Broertjes sámen met locoburgemeester en wethouder Karin Walters bestuurlijke aangelegenheden regelen. Het voorzitterschap van de gemeenteraad wordt tijdelijk overgenomen door fractievoorzitter Annemarie den Daas. De portefeuille communicatie gaat tijdelijk naar wethouder Bart Heller.

Bedankt Charlie Aptroot!
Burgemeester Broertjes doet het in het begin nog even rustig aan. Zijn agenda wordt in de komende periode geleidelijk aan weer gevulder. Bedankt Charlie Aptroot! Bedankt voor het waarnemen van Pieter Broertjes tijdens zijn herstelperiode en bedankt voor het goed passen op onze stad. We hopen dat u heeft genoten van deze periode als waarnemend burgmeester van Hilversum.

70 jaar
Volgend jaar wordt burgemeester Broertjes 70 jaar. En een burgemeester die 70 wordt, zwaait af. Daarover vertelden wij al eerder. In februari zijn de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college. Dan nemen wij afscheid van Broertjes. De vacature voor een nieuwe Hilversumse burgemeester staat open tot dinsdag 14 september 2021.

Meer lezen
Op de pagina over de nieuwe burgemeester leest u alle informatie over de wervingsprocedure.