NUNSPEET - VV Nunspeet zal komend seizoen uitkomen in de tweede klasse alwaar Victoria uit Hilversum nog steeds mag hopen op een plekje in de eerste klasse. Op De Wiltsangh won Victoria na verlenging met 2-4 van de geel-blauwen uit Nunspeet.

Dara zag het vlak voor tijd nog allerminst naar uit aangezien VV Nunspeet in de 88e minuut nog een 2-1 vorsprong nam, Een strafschop in de slotminuut betekende de gelijkmaker en daarna bleken de Hilversummers in de verlenging te sterk. Het venijn zat 'm dus duidelijk in de staart nadat er al twee doelpunten vielen in de openingsfase. Finn Westerveld opende al na vijf minuten de score voor de gasten, maar Bram van de Worp bracht de stand binnen een aantal minuten al in evenwicht.

Het werd in een zonovergoten Nunspeet vervolgens een slijtageslag. De thuisploeg van trainer Werner Pluim leek daarna op weg naar de finale toen invaller Max Jansen vlak voor tijd een vrije trap tegen de touwen schoot. Het bleek echter toch niet genoeg voor de zege toen scheidsrechter Roeleveld de bal in de slotminuut op de stip legde. Luc den Otter miste in eerste instantie, maar omdat keeper Poot te vroeg van zijn lijn was gekomen, mocht hij het overdoen en ditmaal was het wel raak.

In de verlenging dompelde Victoria de thuisclub vervolgens in rouw door treffers van Benjamin Wade, die later ook nog zijn tweede gele kaart zag, en de tweede van Westerveld. Victoria strijd daarom komende zaterdag met het Alkmaarse Jong Holland voor een plekje in de eerste klasse.