HILVERSUM - Op de plek van het huidige politiebureau op de Groest, Kampstraat en Prins Bernhardstraat komt nieuwbouw. Burgemeester Broertjes en wethouder RO Voorink kwamen op 28 oktober een kijkje nemen bij het lege pand. De burgemeester klom daarbij zelf in een bouwkraan om een eerste ‘hap’ te nemen.

De start van de sloop is de eerste stap in de richting van nieuwbouw. Burgemeester Broertjes: “We zijn trots dat de meldkamer Midden-Nederland naar Hilversum komt. Het duurt nog even voor de nieuwbouw gerealiseerd is, maar deze eerste ‘hap’ smaakt naar meer.”

Waarom nieuwbouw?
Een ander pand op deze locatie is nodig, met name om de nieuwe meldkamer Midden-Nederland te huisvesten. Politie, brandweer, ambulancezorg en Koninklijke Marechaussee (KMar) krijgen in Nederland tien meldkamers die via een landelijke ICT-infrastructuur samenwerken. Dit netwerk draagt er aan bij om nu en in de toekomst burgers in nood nog sneller en efficiënter te helpen. De huidige meldkamers van Utrecht en Lelystad worden begin 2025 in Hilversum samengevoegd tot één van deze moderne meldkamers, de meldkamer Midden-Nederland.

Politie Hilversum
De politiemedewerkers van het politiebasisteam zijn verhuisd, maar zijn uiteraard niet weg uit Hilversum. Net als op de Groest, wordt gesurveilleerd en is de wijkagent in de wijk. Het doen van aangifte kan veelal digitaal of wij komen bij u thuis. Telefonisch contact kan via 0900-8844 of volg politie Hilversum op facebook of instagram. Onze tijdelijke locatie bevindt zich op de Bonairelaan 4-6 in Hilversum.