HILVERSUM - Dinsdag 17 oktober was in de nachtelijke uren een harde knal te horen in de Hilversumse straat de Loodsen. Het gezin met twee jonge kinderen was thuis toen rond 02.30 uur hun huis trilde door de explosie.


Uit het niets wordt het gezin aan de Loodsen opgeschrikt door een harde knal. Als de huiseigenaar gaat kijken, ziet hij dat de gevel van zijn woning is ontzet. De woning heeft ernstige schade opgelopen.

Vergissing

De recherche heeft de zaak in onderzoek en doet er alles aan om de oorzaak van de explosie te achterhalen. Op basis van het voorlopige onderzoek gaan zij ervan uit dat deze explosie mogelijk een tragische vergissing betreft. Tot nu toe zijn geen aanleidingen gevonden die erop wijzen dat het gezin het beoogde doelwit was. Verbanden met andere explosies worden op dit moment verder onderzocht. De politie doet een dringend beroep op het publiek om te helpen bij dit onderzoek.

Informatie over mogelijke vluchtauto

Getuigen verklaarden dat ze vlak na de explosie een auto met een hoge snelheid hoorden wegrijden. De recherche ontvangt graag meer informatie hierover. Als u mogelijk getuige bent geweest van dit incident of als u camerabeelden heeft die nog niet zijn gedeeld met de politie, verzoeken wij u om deze informatie met ons te delen via het onderstaande tipformulier. Ook kunt u bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

U kunt er ook voor kiezen om informatie anoniem door te geven, zonder uw naam prijs te geven, door te bellen naar 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Uw medewerking kan van groot belang zijn bij het ophelderen van deze zaak.