HUIZEN - De jonge Huizer (18) die wordt verdacht van het plegen van twee gewapende overvallen op een Hilversumse snackbar en een supermarkt in november vorig jaar, blijft langer vastzitten. Dat heet de rechtbank bepaald. Een ander mag zijn berechting thuis afwachten, met een enkelband.

De twee jonge Huizers worden er van verdacht vorig jaar november snackbar Röling Automatiek aan de Kleine Drift te hebben overvallen. Ze bedreigden de eigenaresse met een pistool en maakten vervolgens vijfhonderd euro buit.

Een paar dagen later sloegen de twee knapen weer toe en pleegden ze een overval op de Attent-supermarkt aan de Minckelersstraat. Ze stormden vlak voor sluitingstijd de winkel binnen, dreigden met een mes en gristen vervolgens driehonderd euro uit de kassa.

De laatste overval van de twee was extra bruut, omdat de supermarkt vrijwel alleen personeel heeft met een verstandelijke beperking.

Aangehouden
De twee mannen werden pas afgelopen maart aangehouden. De politie pakte eerder twee mannen op, uit Blaricum en Zeewolde, maar die bleken uiteindelijk niets met de overvallen te maken te hebben. De twee Huizers werden na langer onderzoek aangehouden.

De strafzaak tegen de twee Huizers start naar verwachting eind augustus.