HILVERSUM - Op zaterdag 4 september werd een man mishandeld op de Ruitersweg. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte en verzoekt getuigen zich te melden.

Rond 15.00 uur fietste het 49-jarige slachtoffer, een inwoner van Hilversum, over de Ruitersweg. In deze straat was er kennelijk een feestje of bijeenkomst want er werd muziek gespeeld. Het slachtoffer besloot om te stoppen en te zoeken naar de herkomst van de muziek. Zover kwam het echter niet want hij werd aangesproken door een onbekende man. Het gaf het slachtoffer een onrustig gevoel dus hij besloot zijn weg lopend te vervolgen met zijn fiets aan de hand. De verdachte achtervolgde de Hilversummer en sloeg hem op enig moment in het gezicht. Het slachtoffer viel op de grond en raakte buiten kennis. Toen hij weer bij bewustzijn kwam, bleek zijn belager te zijn verdwenen.

Het slachtoffer heeft zich onder behandeling moeten stellen van een arts. Deze constateerde ernstig oogletsel waarvoor hij nu behandeld wordt.

Signalement
De politie neemt deze mishandeling zwaar op en doet onderzoek naar de identiteit van de verdachte en zijn motief.

Van de man is het navolgende signalement bekend:

- Hij droeg een zwart poloshirt en een beigekleurige broek. Op zijn hoofd droeg hij een baseball cap, eveneens beige van kleur. De verdachte had opvallend witte tanden.

Oproep getuigen
De politie komt graag in contact met getuigen van de mishandeling of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via Meld Misdaad Anoniem melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op politie.nl