NEDERLAND - Morgen ligt het openbaar vervoer in vrijwel heel Nederland stil. Volgens de vakbonden de grootste ov-staking sinds tientallen jaren. Hoe los jij dat op? Ga je carpoolen, blijf je thuis of wordt het een keer logeren bij die leuke collega?

De vakbonden in het openbaar vervoer willen dat de AOW-leeftijd niet verder stijgt dan 66 jaar. Ook willen ze dat de pensioenen meegroeien met de inflatie. De pensioenen in de vervoerssector zijn al jaren niet verhoogd. Het overleg tussen werkgevers, vakbonden en het kabinet zit al maanden muurvast.

Waar wordt gestaakt?
Er rijden bijna in het hele land geen treinen, trams, bussen en metro's. Ook veerponten varen niet. Alleen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol rijdt een trein, omdat de rechter staken op dat traject verboden heeft.

Lange files
Een aantal werknemers zal er voor kiezen om thuis te werken, maar veel mensen die normaal gesproken met het openbaar vervoer reizen, zullen morgen in de auto stappen. Rijkswaterstaat verwacht dinsdag een zeer drukke ochtend- en avondspits.