NEDERLAND - De maand februari lijkt toch wat winterkou op te gaan leveren en dan met name aan het eind van de week. Waar de eerste dagen qua temperatuur nog zacht zijn en gepaard met enige neerslag, daar ligt er continu een front met koude lucht op de loer. Deze kan het eind van de week wel eens voor vorst gaan zorgen.


Maandag, de eerste dag van februari, lijkt het grotendeels droog te blijven al is het bewolkt. In de noordelijke provincies zal het zo'n twee graden worden en kan in de middag zelfs de zon even doorbreken. Zuidelijker gaat het richting de vijf graden, maar is ook de kans op lichte neerslag ets groter. Door de noordoostenwind ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt.

Dinsdag wordt onzeker omdat Nederland in een grensgebied licht met aan de ene kant een koufront en aan de andere kant wat zachtere lucht. Hoogstwaarschijnlijk wordt het bij ons geleidelijk een paar dagen wat zachter (4-9 graden) waarbij de kans op buien (regen, natte sneeuw) groeit.

Midweeks op woensdag wordt het waarschijnlijk de natste dag van de week. Het blijft de gehele dag grijs en bewolkt en hieruit kunnen regelmatig buien neerdalen bij een temperatuur tussen de 4 en 8 graden.

Aangezien het koufront continu op de loer ligt zou er vanaf donderdag wel eens een omslag kunnen komen. Overdag gaat nog gepaard met enkele buitjes en zachte lucht, maar in de nacht van vrijdag kruipen we steeds dichter naar het vriespunt.

Zoals het er nu naar uit ziet wordt het vanaf vrijdag, en ook het weekend en de dagen erna een stuk frisser. Plaatselijk kan het in de nacht zelfs vijf graden gaan vriezen in de nacht waarbij het overdag helder is en op meerdere plaatsen de zon doorbreekt. De kans is groot dat dit koufront doorzet naar de nieuwe week.