NOORD-HOLLAND - Met het winterse weer van het afgelopen weekend, zijn de ruim 90 strooiwagens en meer dan 130 gladheidsbestrijders van de provincie Noord-Holland ingezet om de provinciale wegen begaanbaar te houden.


De continue sneeuwval, harde wind en vorming van sneeuwduinen zorgden voor lastige weersomstandigheden om het werk goed te kunnen uitvoeren. Bovendien werd het gestrooide zout slecht ingereden door het beperkte autoverkeer op de wegen. Op meerdere locaties in de provincie Noord-Holland zijn auto’s van de weg de bermen ingegleden. Ernstige ongevallen hebben zich niet voorgedaan. Inmiddels wordt de sneeuwval minder en worden wegen weer steeds beter begaanbaar.

De gladheidsbestrijders blijven ook de komende tijd continue in de weer om de provinciale wegen begaanbaar te houden. De 8 zoutbunkers in de provincie, met in totaal 5000 ton zout, worden doorlopend aangevuld met zout om de zouthoeveelheid op peil te houden.

De provincie adviseert weggebruikers ook de komende dagen om voorzichtig te rijden: verlaag snelheid en houd voldoende afstand. De strooiacties van de provincie zijn live te volgen op www.strooit.nu