HILVERSUM - Zaterdag 2 oktober waren vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk voor de derde keer in het centrum van Hilversum om boekjes uit te delen over geluk. Meer dan duizend boekjes gingen van hand tot hand of verdwenen in brievenbussen rond de Groest.


“Ongelooflijk hoe het weer met ons meewerkt” aldus Hans Beekmans, voorzitter van de stichting. “Gister regende het nog pijpenstelen, maar tijdens onze uitdeelactie is het zonovergoten. Dat maakt het leuk om zo’n actie te doen, want we raken heel gemakkelijk met mensen in gesprek.”

En regelmatig kwam het tot een gesprek. “Dat kan over van alles zijn”, zegt Beekmans. “Er zijn mensen die even hun hart willen luchten over ergernissen of problemen waar ze tegen aan lopen. Of de zorgen die zij hebben over de toekomst, in het licht van de corona crisis. Natuurlijk gaat zo’n boekje niet meteen alles oplossen, maar het kan mensen wel weer een nieuw gezichtspunt geven op het leven.”

Happiness uit een boekje

Het boekje dat door de vrijwilligers werd uitgedeeld is de Nederlandse vertaling van The Way to Happiness, geschreven door L. Ron Hubbard. De 21 leefregels die in deze niet-religieuze morele code staan beschreven, gelden als een gezond verstand gids voor een beter leven.

Hans Beekmans over de respons die de groep krijgt op het boekje: “De overgrote meerderheid van de mensen vindt dit een heel sympathieke actie. Eindelijk iets positiefs, horen we veel. Onze actie is bedoeld om tegenwicht te bieden aan de negativiteit in de samenleving. Er tegenin gaan of je ergeren geeft alleen maar stress. Je voelt je beter wanneer je ervoor kunt zorgen dat het met jou zelf goed gaat, en de regels uit dit boekje kun je daarvoor als richtlijn nemen.”

De stichting is van plan om over een maand weer terug te komen in Hilversum, voor een vierde uitdeelactie.