HILVERSUM - BAM Infra werkt in Hilversum tijdens de bouwvakperiode door. Dat is mogelijk omdat de medewerkers van BAM uit het hele land komen en dus verspreid met vakantie gaan.


Aan de zuidzijde van het spoor ligt de focus op het voorbouwen van het spoordek en aan de noordzijde wordt verder gewerkt aan het plaatsen van CSM-wanden.

Voor de bouw van het spoordek wordt op dit moment tussen het spoor en de Oude Amersfoortseweg een werkplek ingericht. In eerste instantie zullen er transporten plaatsvinden om al het materiaal op de juiste plek te krijgen. Daarna gaat de aannemer aan de slag met het timmeren van de bekisting, het vlechten van de wapening en het storten van beton. Het spoordek moet medio oktober klaar zijn. Dan volgt opnieuw een treinvrije periode waarin het spoordek op zijn definitieve plek wordt geschoven.

Op het laatste, ondiepe deel van de zuidzijde van de onderdoorgang worden op dit moment damwanden in de grond gedrukt. Als dat klaar is, kan BAM aan de zuidzijde van het spoor starteb met het graven van de bouwkuip. Verderop langs het spoor richting de A27 krijgen de natuurbrug en de fly-over steeds meer vorm. Ook hier gaan de werkzaamheden deze zomer door.

Zomersluiting Informatiecentrum
Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in de Riebeeckgalerij is de laatste weken van juli gesloten wegens vakantie. Op woensdag 5 augustus om 14.00 uur openen de deuren weer. Het meldloket blijft uiteraard wel de hele zomerperiode bereikbaar via servicepunt@noord-holland.nl of 0800-0200 600.