HILVERSUM - Coronatest in Hilversum: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je in Hilversum woont, heb je verschillende teststraten bij jou in de buurt. Wanneer je klachten hebt, kun je dus zelf kiezen naar welke teststraat je gaat. In het begin van de coronacrisis was dat wel anders. Toen was er niet genoeg testcapaciteit om iedereen die klachten had te testen. Op dat moment waren er alleen enkele teststraten van de GGD. De GGD heeft vanaf dat moment de testcapaciteit flink opgeschaald waardoor er nu meer teststraten zijn. Naast de teststraten van de GGD zijn er ook nog de teststraten van verschillende commerciële partijen. Dat zorgt ervoor dat mensen die een coronatest willen doen de keuze hebben uit verschillende soorten teststraten.

Hilversum

Er zijn dus twee verschillende soorten teststraten in Hilversum. Daarom is het van belang om de verschillen tussen deze teststraten te weten. Het grootste verschil is de testmethode die gebruikt wordt. De GGD maakt gebruik van een testmethode waarbij het soms wel 48 uur duurt voordat de uitslag bekend is. Je moet dan in quarantaine totdat je weet wat de uitslag van de test is. Mensen die hier niet op willen wachten kunnen er ook voor kiezen om een sneltest te doen in een commerciële teststraat. Daar hoef je normaal gesproken ongeveer een kwartier te wachten tot de uitslag van de test bekend is. Dat is fijn aangezien je dan direct weet of je in quarantaine moet of niet. Er zijn verschillende commerciële teststraten in de buurt van Hilversum waardoor je zelf kunt kijken waar je het eerst terecht kunt.

Waar kan ik me laten testen?

Coronatest in Hilversum: overzicht kosten en sneltest locaties. Als je op deze link klikt zie je een overzicht van alle testlocaties in de buurt van Hilversum. Je kunt dan zelf kiezen naar welke teststraat jij wilt gaan. Het is slim om eerst op de site van de teststraat te kijken wanneer er plek is voor een sneltest. Als je eerder bij een andere teststraat terecht kunt, is het slimmer om daarheen te gaan. Zo weet je eerder of je besmet bent of niet. De teststraten van de GGD staan niet in dit overzicht omdat je daar geen sneltest kunt doen. Bovendien kun je je bij de GGD niet laten testen wanneer je geen klachten hebt.

Testen zonder klachten

De GGD test geen mensen die geen klachten hebben. Dat komt doordat de GGD op die manier wil voorkomen dat er te weinig testcapaciteit is om iedereen die wel klachten heeft te testen. De kans dat iemand die klachten heeft besmet is, is vele malen groter dan de kans dat iemand zonder klachten besmet is. Daarom is het veel effectiever voor de GGD om alleen mensen met klachten te testen. De mensen die zich ondanks dat ze geen klachten hebben toch willen laten testen kunnen naar een commerciële teststraat gaan. Je weet dan ook nog eens na een kwartier al wat de uitslag van de test is.