HILVERSUM - Fotografie, textiel bewerken, schilderen of een potje Dungeons & Dragons: jongeren tussen de 12 en 23 jaar hoeven zich deze meivakantie niet te vervelen. In de Hangout kunnen zij van 1 tot en met 7 mei iedere dag gratis creatieve workshops volgen.

De ZK-Hangout is een creatieve ontmoetingsplek voor jongeren in Hilversum. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13:00 en 17:00 uur zijn jongeren hier welkom om creatief aan de slag te gaan. Maar in de meivakantie zijn er boordevol extra workshops en activiteiten, én ze zijn allemaal gratis te volgen. Ervaring niet nodig; de Hangout is een inclusief project voor alle jongeren.

Een gezamenlijk kunstwerk maken

Elke middag wordt er een workshop gegeven door een professionele kunstenaar. Vanuit hun eigen expertise nemen ze jongeren mee en samen wordt er gewerkt aan een groot kunstwerk dat aan het einde van de week klaar is. Dit kunstwerk zal blijven schitteren in de etalage van de Hangout op de Herenstraat in Hilversum.

Inloopworkshops & activiteiten

Behalve de workshops door kunstenaars staat er meer moois op het programma, zoals een pop up café, avondjes Dungeons & Dragons én een silent disco. Iedere dag is er ook een laagdrempelige inloopworkshop. Het volledige programma is terug te vinden op zilverenkei.nl/agenda

Jongeren blij met initiatief

De Zilveren Kei is in 1992 in het leven geroepen door de Gooi- en Eemlander als aanmoedigingsprijs voor jong talent in de beeldende kunst. Inmiddels is het project gegroeid. De focus van de ZK-Hangout is het proces van leren en inspireren van en met elkaar. In mei 2021 was de eerste – zeer succesvolle – editie. Onder begeleiding van lokale kunstenaars maakten jongeren kunst voor de tentoonstelling ZK2021 EXPO. Het bleek een schot in de roos. Jongeren in het bijzonder snakken naar evenementen die ze lang hebben moeten missen. “Veel deelnemers betreuren het dat er zo weinig voor hen te doen is op creatief vlak,” zegt Esmee Hickendorff, cultuurcoach in gemeente Hilversum en organisator van de Zilveren Kei namens Grafisch Atelier Hilversum. “Het is daarom erg mooi én belangrijk dat Gemeente Hilversum met Actieplan Jeugd extra ruimte geeft om meer voor jongeren te doen.”

Openingstijden

Na de meivakantie is de Hangout elke week geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Inschrijven voor het workshops en minicursussen kan via zilverenkei.nl.

Over Zilveren Kei Hangout

De Zilveren Kei Hangout is een speciale editie van de Zilveren Kei. Georganiseerd door Stichting Grafisch Atelier Hilversum in samenwerking met Dynamic Arts en speciaal voor jongeren. De Zilveren Kei Hangout wordt mogelijk gemaakt met steun van gemeente Hilversum Actieplan Jeugd Samenwerkingspartners zijn Lab Mediaplein, Bibliotheek Hilversum en StikGoed Bezig. De locatie is aangeboden door E.CP en ID bedrijfsmakelaars. Deelname aan de Zilveren Kei is kosteloos.