HILVERSUM - Ter ere van 600 jaar Hilversum voegt Sportorganisatie Le Champion aankomende editie een uniek wandelevenement toe aan het programma van de KiKa Hilversum City Run. Op zondag 14 april kunnen wandelaars kiezen uit drie routes van 6, 11 en 19 kilometer. Alle afstanden gaan van start vanaf het Marktplein en lopen via het Mediapark door de groene omgeving van Hilversum. Aan de 600 jaar Hilversum Walk kunnen per afstand een symbolische 600 deelnemers meedoen. Inschrijven voor dit nieuwe wandelevenement kan vanaf nu via www.kikahilversumcityrun.nl.

Wandelaars kunnen genieten van alles wat Hilversum te bieden heeft: het welbekende Mediapark, haar groene bossen, kenmerkende villawijken en gezellige binnenstad. Enkele highlights op de routes zijn het iconische gebouw van Beeld & Geluid, de imposante omroeptoren en buitenplaats Spanderswoud. De finish van de 600 jaar Hilversum Walk is, net als de finish van de KiKa Hilversum City Run, op het gezellige Marktplein.

René Wit, adjunct-directeur bij Le Champion: “Als organisatie van het grootste sportfestijn van het Gooi wilden wij het 600-jarig bestaan van de stad Hilversum niet aan ons voorbij laten gaan. Elk jaar zetten wij met ruim 5.500 hardlopers de hele stad in beweging. Dit jaar doen wij hier een schepje bovenop door een uniek wandelevenement aan ons programma toe te voegen. Door een nog breder publiek aan te trekken, willen wij nog meer mensen kennis laten maken van al het moois dat Hilversum te bieden heeft.

KiKa Hilversum City Run


Dit jaar vindt de 20ste editie van de KiKa Hilversum City Run plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit een 5 en 10 kilometer. Het parcours brengt de deelnemers dwars door het centrum, over verschillende horecapleinen en door de omliggende Gooische wijken. Voor jonge hardlopers en families staan de Bink Kids Run en Bink Family Run op het programma met afstanden van 800 en 1.500 meter. De start en finish van alle afstanden vinden plaats op het gezellige Marktplein.

Inschrijven


Inschrijven voor de 600 jaar Hilversum Walk en de 20e editie van de KiKa Hilversum City Run kan tot en met maandag 1 april 2024 via www.kikahilversumcityrun.nl. Voor de 600 jaar Hilversum Walk geldt een deelnemerslimiet van 1.800 wandelaars. Er is geen na-inschrijving op de dag van het evenement.