Het nieuwe jaar staat om de hoek. Voorzichtig zit je al aan januari te denken. Het afgelopen jaar is bewogen geweest. Alles was anders dan ‘normaal’. Misschien is deze januari juist ideaal om zelf een positieve verandering te maken en weer te beginnen met een goed voornemen. Hoe zorg je er alleen voor dat je dit jaar wel je voornemens volhoudt en je gemotiveerd blijft? Monique Solleveld van SportLounge vertelt over een manier om volgend jaar succesvol te beginnen.

Tijd voor positieve verandering
Je begint het jaar vol goede moed. Je zet alles op alles: dit is het jaar dat je echt verandering gaat brengen in je leven. Je besluit beter te eten, meer te sporten of minder alcohol te drinken. De uitvoering blijkt alleen toch moeilijker dan gedacht. In de tweede week ga je al eens de mist in, in de derde week houd je jezelf nog maar sporadisch aan je voornemen. In februari laat je het voornemen maar weer varen. Maar volgend jaar, dan ga je écht verandering brengen in je leven. ZO blijf je, je leven lang uitstellen. Door uit te blijven stellen zal je altijd blijven wie je nu bent.

Redenen voor het laten vallen van voornemens
Hoe kan het toch dat zoveel mensen hun goede voornemens al snel in het jaar laten varen? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het steeds niet lukt. Sommige mensen stellen het doel simpelweg te hoog. Iedere dag sporten, alleen nog maar gezond eten, alcohol compleet afzweren, noem maar op. Hoe realistisch zijn die doelen eigenlijk? Natuurlijk is het ook belangrijk om na te gaan hoe het is om aan je voornemen te werken. Het kan voelen alsof je voornemen een beperking is waar je voornamelijk van baalt. Je hebt wel zin in een glaasje wijn in het weekend, maar ja, je had jezelf nog zo beloofd dat je het niet zou doen… Je raakt zo in strijd met jezelf. Uiteindelijk heb je daar genoeg van. Hoe kun je immers van jezelf winnen?

Het onderliggende doel
Wat goed is, is om eens na te gaan wat er achter je voornemen schuil gaat. Het voornemen om meer te sporten, is natuurlijk goed voor je. Maar wat wil je hier echt mee bereiken? Sommige mensen sporten immers om af te vallen, anderen om meer energie te krijgen. Je kunt ook sporten om spieren te herstellen of lichamelijke klachten te verhelpen. Door na te denken over jouw onderliggende reden om te bewegen, kun je het doel ook tastbaar maken. Je werkt ergens naartoe en kunt het voornemen zo positief benaderen.

Volgend jaar lukt het wél
Begin het aankomende jaar direct met een goede start door jezelf te wapenen tegen deze dip in motivatie. Bij SportLounge zijn er verschillende manieren waarmee jou dit gaat lukken. Kies voor Personal Bewegingstherapie. Laat je wekelijks motiveren om je doel te bereiken door het beste uit jezelf te halen! Train in je eigen infrarood FitnessCabine, waarin je, je persoonlijk afgestemde trainingsprogramma volgt. Samen met je trainer werk je op een veilige en verantwoorde manier naar Fysieke en Mentale POWER zonder extreme aanpassingen op je huidige levensstijl. Zo houd je het langer vol en maak je positieve haalbare stappen naar verandering.

Kies voor het Mochion FitnessBoard. Met dit Board haal je een compleet FitnessCircuit in huis. Je kan je hele lichaam trainen in 30 minuten. Via de app kies je een passende training.Je kan zo vaak trainen als je wilt. Heb je een stok achter de deur nodig? Dan voeren wij je trainingsdagen in en volgen we je op afstand. Hulp nodig dan plannen we online personal training voor een optimale uitvoering. Thuis trainen is makkelijk, kost je minder tijd, kan je doen wanneer het jou het beste uitkomt. Maar let op! Maak het sporten wel belangrijk, anders ben je geneigd andere dingen voor te laten gaan en je sportmoment te verschuiven. Wanneer je dit 1 x doet blijf je dat doen.

Boost je immuunsysteem
Wat sporten in de Sportlounge zo bijzonder maakt, zijn de FitnessCabins. Deze cabins zijn voorzien van infraroodlampen. Deze verwarmen je spieren en gewrichten. Je krijgt een betere bloedscirculatie, een hogere verbranding, een optimale afvoer van afvalstoffen en een goede toevoer van voedingstoffen. De heilzame werking van infrarood verhoogt je immuunsysteem. Doordat je spieren snel warm zijn is er geen warming-up nodig. In een halfuurtje kun je een full-body workout uitvoeren. Mede door de voordelen van infrarood kom je sneller dichter bij je doelstelling, of het nu gaat om afvallen, sterker worden of pijnvrij bewegen.