HILVERSUM - Elke laatste donderdag van de maand vindt in Hilversum Music Around the Fireplace plaats. Een kleinschalig evenement waar écht geluisterd wordt naar talentvolle singer-songwriters, welke akoestisch optreden in intieme setting. Hoe klein en knus ook, trok dit initiatief vóor Corona-tijd toch gemiddeld zo’n 130 personen publiek per keer. Sinds de Covid-19 uitbraak is Music Around The Fireplace echter alweer zo’n anderhalf jaar elke maand online verdergegaan. Inmiddels is het moment aangebroken dat ook dit Hilversumse initiatief weer publiek mag ontvangen, met 30 personen dit keer.


Na elf eerdere online edities middels een livestream, gaat Music Around The Fireplace weer terug naar de basis. “Onze avonden draaien om het respect voor de muzikant, samen met het publiek écht luisteren, de muziek voelen, de avond ervaren. Even helemaal weg van het beeldscherm.” zegt organisator Marjolein de Swart uit Hilversum. “De livestream was daarin een mooie overbrugging in afgelopen periode, maar staat qua beleving eigenlijk haaks op de ervaring die we willen neerzetten. Daarom zijn we erg blij dat we nu weer terug kunnen naar een live editie op locatie met publiek, uiteraard volgens de RIVM richtlijnen.”

Waar er doorgaans gemiddeld 130 personen het maandelijkse evenement bezoeken, kunnen er door de RIVM maatregelen deze editie maximaal dertig personen in het publiek aanwezig zijn. Er is een indeling gemaakt waardoor alle aanwezigen op veilige afstand van elkaar zullen zitten en waarbij je aan de tafel zult worden bediend. Kom je met meerdere personen uit hetzelfde huishouden? Dan wordt er gezorgd dat je bij elkaar komt te zitten.

“Afgelopen jaar zijn we ook nog een gewisseld van locatie, nu kun je Music Around The Fireplace elke laatste donderdag van de maand vinden bij @AllArt, aan de Korte Noorderweg 22 in Hilversum. Vrijwel tegenover station Hilversum Centraal.” verteld organisator Sabine Boere. Eigenaar van het pand, Allard Bentvelsen, vult aan “Music Around The Fireplace is een concept dat liefde voor muziek en artiest uitstraalt, ook nog eens volledig dankzij de vrijwillige inzet van Hilversummers. Een initiatief dat we vanuit @AllArt daarom heel graag ondersteunen!”.


Donderdagavond 24 Juni zijn er twee akoestische optredens te zien bij Music Around the Fireplace. Deze maand zijn singer-songwriters Lucas Hamming en Nicolaas te gast. De ticketverkoop start op donderdag 17 Juni op www.musicaroundthefireplace.nl En met een maximaal toegestaan publiek van dertig personen is vol is dit keer dan ook echt vol.

Lucas Hamming was één van de grote talenten uit het tv-programma De Beste Singer-Songwriter. Daarna brak hij definitief door toen hij in het seizoen 2015/2016 samen met zijn band ‘huisband’ werd van DWDD. In 2016 stond Lucas op Pinkpop en aan het eind van het jaar speelde hij zijn eerste uitverkochte Paradiso-show en bracht hij 2 albums uit. Na een “theater-tussenjaar” als o.a. Johnny in All Stars, Judas in The Passion, de rockopera Tommy met zijn band in het Concertgebouw en ook nog zijn winst van het programma Maestro keert Lucas in het najaar terug op de podia met nieuwe muziek. Nicolaas zijn nieuwe single Lipstick Stains is een heerlijke, zomerse track. Een melodieuze Indie Pop track waar je lekker ontspannend bij weg kunt dromen. Nicolaas (Nils Käller, voormalig zanger van Mainstreet), komt als solo-artiest met lo-fi-pop gecombineerd met silky steel guitars. Hij brengt zorgeloze liedjes over alledaagse gebeurtenissen en hier is Lipstick Stains een mooi voorbeeld van. Zijn muziek kan worden omschreven als een mix tussen Mac DeMarco en Harry Styles.


Wat: Music Around The Fireplace – met akoestische optredens van Lucas Hamming en Nicolaas
Wanneer: Donderdag 24 Juni, en elke laatste donderdag van de maand

Aanvang: Open 19.30 uur – Start 20.00 uur – Einde 22.00 uur

Waar: @AllArt, Korte Noorderweg 22, Hilversum
Entree: 10 euro

Ticket: Vanaf 17 Juni om 18.00 te bestellen op www.musicaroundthefireplace.nl (30 tickets beschikbaar)