ALKMAAR / HILVERSUM - La Place introduceert een nieuw food concept dat zijn intrede doet in twee vernieuwde HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar. Dankzij deze krachtenbundeling kunnen HEMA bezoekers op deze locaties voortaan óók terecht in het restaurant van La Place om te genieten van een lekker ontbijt of heerlijke lunch. In dit nieuwe concept zullen gasten niet langs een buffet lopen, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of barista bar, waar de bestelling ter plekke vers wordt bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen en de bestelling aan tafel ontvangen. Het nieuwe food concept van La Place biedt een ruime keuze aan heerlijke dagverse en huisgemaakte gerechten die gasten van La Place gewend zijn, aangevuld met een aantal nieuwe producten, zoals ontbijtplankjes, mocktails, en vegetarische pita's. De nieuwe vestigingen worden geopend op donderdag 23 maart in Hilversum en op 6 april in Alkmaar.

Het nieuwe food concept biedt ook ruimte aan de bijzondere verhalen die La Place te vertellen heeft, namelijk over de stappen die zij zet op het gebied van duurzaamheid en het voorkomen van voedselverspilling. Zoals het verhaal over 'circulaire koffiedrab', waarop de paddenstoelen groeien die in de paddenstoelenragout van La Place worden verwerkt. Of het verhaal van de kruidensla die wordt gekweekt op een compoststroom. Om voedselverspilling tegen te gaan, wordt daarnaast van alle croissantjes die overblijven de volgende dag heerlijke bread-pudding gemaakt.

Het beste van twee werelden
De komst van La Place in de HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar markeert een unieke samenwerking tussen twee typisch Nederlandse bedrijven. "We zijn trots dat we ons nieuwe concept in deze HEMA winkels kunnen introduceren", vertelt Alice Theunissen, Directeur La Place. "Dankzij deze mooie samenwerking kunnen gasten onbezorgd winkelen in een prachtige en volledig vernieuwde HEMA winkel, om vervolgens te genieten van de gastvrijheid en de lekkere producten die zij van La Place gewend zijn. We zien ernaar uit om de inwoners en bezoekers van Hilversum en Alkmaar binnenkort te kunnen verwelkomen."

Een uitgebreid, vernieuwd assortiment
Gasten van de nieuwe La Place in Hilversum en Alkmaar staat een nieuwe food beleving te wachten waarin alle zintuigen worden geprikkeld, via het moderne restaurant en de vernieuwde menukaart. De La Place klassiekers, zoals crispy maaltijdsalades, verse sappen en broodjes met kruidenroomkaas, zijn aangevuld met een tal van nieuwe gerechten. Zo kunnen gasten terecht voor plaatpizza's met bijvoorbeeld zalm, kip of gegrilde groenten, en voor vegetarische pita's met falafel of paprika en feta. Ook introduceert La Place op deze locaties ontbijt- en borrelplanken, die een variëteit aan hapjes bieden zodat je niet hoeft te kiezen tussen gerechten. Naast sappen en verse koffie komen er ook mocktails op het menu. Verder kan de klassieke HEMA tompouce op deze locaties niet ontbreken, en dus zal deze verkrijgbaar zijn in het La Place restaurant. Gasten kunnen dagelijks tussen 09.00 en 18.00 uur bij La Place op de eerste verdieping in de HEMA terecht. Uitzonderingen zijn donderdag (open tot 20.00 uur) en zondag (open van 12.00 uur tot 17.00 uur).