BLARICUM - Lonneke werd wildernisgids en is er klaar voor om tijdens de apocalyps het bos in te trekken. Tot die tijd is ze in ons midden en probeert ze zich te verhouden tot beige mensen, groetjes en sudderen in je eigen comfortzone. In ‘Wat mij betreft’ neemt Lonneke je met haar gitzwarte humor en liedjes mee in haar visie op de wereld en hoe mensen met elkaar omgaan.

In 2017 won Lonneke de juryprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Drie jaar later werd ze uitgeroepen tot één van de negen cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten. Over haar laatste voorstelling schreef De Theaterkrant: ‘Een enkele blik vol onbegrip of verontwaardiging is voldoende om de wereld vanuit haar perspectief te zien. Met haar bijzondere stemgeluid, ijskoude blauwe ogen en lange, stoere lijf kan ze zo nu en dan lekker meedogenloos uit de hoek komen’.

Recentelijk (december 2023) mocht de stoere cabaretière het Stijgend Applaus Stipendium in ontvangst nemen. Met het stipendium kan zij haar artistieke muziek naar een nog hoger plan tillen. De jury ondersteunt het ontwikkelen van haar diepere sound ten behoeve van de groei van haar succesvolle theatershow. Op 19 april strijkt Lonneke neer in Het Theater in Blaricum.


Pers quotes:
“Wat mij betreft is een voorstelling die absoluut een volle zaal verdient. Origineel, humorvol en met ijzersterke teksten in spraak en zang.” – Theaterparadijs, 4 sterren

"Op het podium is ze op haar plek, in interactie met de zaal is ze verfrissend oprecht geïnteresseerd."

- Theaterkrant


“Met veel droogkomische en een paar heel mooie liedjes, houdt ze haar publiek bij de les." – Theaterkrant

“Talent, goed gevoel voor humor en een eigengereide levensvisie"

– Theaterkrant

Datum: 19-04-2024
Aanvang: 20:15 uur
Locatie: Het Theater Blaricum
Tickets: https://hettheater.nl/voorstelling/lonneke-dort