HILVERSUM - Goed nieuws voor de Hilversummers en sneller dan verwacht, maar vanaf vandaag kunnen zij hun Monopoly stad in. Burgemeester Pieter Broertjes ontving op gepaste afstand het allereerste officiële exemplaar uit handen van Mr. Monopoly en ondernemers Sipke Schoonhoven en Carl van Dam van JUMBO Van Dam & Schoonhoven.


De nieuwe eigenaar worden van de Oosterengweg of de Trompenberg kopen. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel is aangepast naar Hilversumse stijl. Je kunt nog wel steeds de gevangenis indraaien, sommige klassiekers blijven onveranderd. Monopoly is een van de bekendste spelen ter wereld. Identity Games International is de exclusieve licentiehouder van op maat gemaakte edities van dit tijdloze spel voor de hele familie. Elk jaar brengen zij een beperkt aantal speciale uitgaven op de markt, voor zowel steden en dorpen als bedrijven. Inmiddels bestaan er in de Benelux ruim 100 steden en dorpen met een eigen variant van het Monopolyspel, waaronder de nieuwste Monopoly telg: de editie Hilversum.

Monopoly Hilversum is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar bij JUMBO Van Dam & Schoonhoven en is in een gelimiteerde oplage geproduceerd.