HILVERSUM - Het is alweer vijf jaar vaste prik: Elke laatste donderdag van de maand vindt in Hilversum Music Around the Fireplace plaats. Een kleinschalig evenement waar écht geluisterd wordt naar singer-songwriters. Eerder gebeurde dat in De Stookplaats, op de oude gemeentewerf in Hilversum. Door verbouwingen is de organisatie nu genoodzaakt te verhuizen, waarbij het evenement komend jaar zal gaan plaatsvinden in @AllArt aan de Korte Noorderweg in Hilversum.

Ook voor Music Around The Fireplace was het een bewogen jaar. Met een opkomst van normaliter gemiddeld 140 muziekliefhebbers per editie, was de organisatie de afgelopen maanden bezig nieuwe manieren te vinden om maandelijks akoestische optredens te laten plaatsvinden. Online edities middels video-party’s, livestreams en een paar keer op locatie met beperkt publiek. “We laten geen enkele laatste donderdag van de maand oningevuld, muziek is belangrijk, in deze tijd zelfs meer dan ooit. We vinden het een mooie uitdaging om telkens weer te kijken wat er binnen de maatregelen mogelijk is, op een veilige manier.” zegt één van de organisatoren Marjolein de Swart uit Hilversum.

De maandelijkse invulling is niet het enige waar de organisatie mee bezig is geweest. De huidige locatie De Stookplaats, waar het evenement de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, begint komend jaar met een grote verbouwing. Hierdoor is er tijdelijk geen ruimte voor Music Around The Fireplace op de voormalige gemeentewerf, waarna de organisatie op zoek is gegaan naar een nieuwe huisvesting. “We hebben zoveel mooie plekken bezocht de afgelopen tijd, op deze manier besef je je pas hoe rijk de omgeving van Het Gooi hierin is, elk met zulke enthousiaste ondernemers en uitbaters. Het was nog lastig om een keuze te maken, een hele bevalling.” lacht de Hilversumse Sabine Boere, mede organisatie-lid van Music Around The Fireplace.

De zoektocht eindigde bij @AllArt aan de Korte Noorderweg in Hilversum, een ontmoetingsplek waar kunstzinnige en zakelijke verbindingen ontstaan. Een jaar terug stond op deze plek nog de Citroën garage, waarna het pand werd gekocht door Allard Bentvelsen, welke er door langdurige verbouwing een creatieve plek met een kleine theaterzaal van wist te maken. Allard ontving de organisatie vervolgens met open armen. “Music Around The Fireplace is een concept dat liefde voor muziek en artiest uitstraalt, ook nog eens volledig dankzij de vrijwillige inzet van Hilversummers. Een initiatief dat we vanuit @AllArt daarom heel graag ondersteunen!” zegt Bentvelsen. Michiel Verweij, mede-organisatie-lid van Music Around The Fireplace, vertelt “Na de ontmoeting met Allard voelde het voor ons direct goed. Gelukkig was dat gevoel wederzijds. De plek en de sfeer past perfect bij ons concept, ook is de bereikbaarheid heel goed, binnen 5 minuten lopen sta je op station Hilversum Centraal”. Nu breekt de verhuizings-periode aan voor de organisatie, verschillende decorstukken zijn inmiddels overgebracht. “Wanneer er weer veilig publiek op locatie ontvangen kan worden, dan zijn wij er in ieder geval helemaal klaar voor.” zegt De Swart enthousiast.

Binnen de huidige lockdown is een muziek evenement organiseren lastig, tenminste, dat zou je denken. Maar online gaat Music Around The Fireplace gewoon verder. De komende editie is nog eens extra bijzonder, op Woensdag 30 December viert Music Around The Fireplace namelijk haar 5-jarig jubileum. “Binnen de huidige maatregelen vormen we deze verjaardags-editie om naar een digitale versie. Dat het feestelijk wordt, dat staat vast.” zegt Sabine Boere. Bij de Music Around The Fireplace Livestream Special is deze maand singer-songwriter Sophie Janna te gast, welke toevallig deze maand is verhuisd naar Hilversum. “Bij de opnames hebben we natuurlijk rekening te houden met de maatregelen, met deze getalenteerde – nu Hilversumse – artiest houden we de reisbeweging meteen zo klein als mogelijk” geeft Verweij aan. Aanvullend worden er in de uitzending Beeldbel Sessies vertoond, met optredens van onder andere Subterranean Street Society en KY., welke naast een nummer uit eigen repertoire een passend verjaardags-bericht zullen achterlaten. Om het plaatje compleet te maken gaat Music Around The Fireplace’s presentatrice, de Hilversumse Timna Rauch, langs bij Allard Bentvelsen, welke op gepaste afstand een digitale rondleiding zal geven bij @AllArt.

Woensdag 30 December vanaf 20.30 uur is de Music Around The Fireplace Livestream Special via www.musicaroundthefireplace.nl te bekijken.

Wat:
Music Around The Fireplace Livestream Special – met artiesten Sophie Janna, Subterranean Street Society, KY. en meer
Wanneer: Woensdag 30 December
Aanvang: Start 20.30 uur – Einde 22.00 uur
Waar: www.musicaroundthefireplace.nl
Entree:
Gratis, doneer een zelfgekozen bedrag