HILVERSUM - Op 9 en 11 april krijgen drie klassen van het Roland Holst College een unieke kans. Project Comeback, een initiatief opgezet door Barbara Barend, brengt oud-topbasketbalster Chatilla van Grinsven en oud-3x3 basketballer Bas Rozendaal naar de school om met de leerlingen in gesprek te gaan en hen te inspireren.

Project Comeback richt zich op het delen van de verhalen en ervaringen van topsporters met jongeren, met als doel hen te motiveren en te inspireren om veerkrachtig terug te komen na tegenslagen. Barbara Barend benadrukt het belang van dit initiatief: "We zijn verheugd om de kracht van topsporters te benutten om jongeren te ondersteunen. Ons doel is om hen niet alleen te inspireren, maar ook om hen de tools te geven om tegenslagen te overwinnen en te groeien."

De topsporters gaan in gesprek met de leerlingen over hun hoogte- en dieptepunten. De dag wordt afgesloten met een sportieve clinic van de topsporter waarbij de lessen uit hun verhaal centraal staan.

Chatilla van Grinsven speelde 13 jaar lang in het Nederlands team basketbal en zij werd met de ProBuild Lions meerdere keren Nederlands kampioen. Chatilla speelde daarnaast ook bij verschillende clubs in het buitenland en werd meerdere keren uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP). Van Grinsven komt langs bij het 1e en 2e leerjaar van de talentklassen, klassen met hoogbegaafde leerlingen.

Op 11 april zal Bas Rozendaal, een specialist in 3x3 basketbal met ervaring in zowel nationale als internationale toernooien, de leerlingen zijn passie voor de sport laten ervaren. Na een inspirerende sessie zullen de leerlingen de kans krijgen om samen met Rozendaal te basketballen en de principes van teamwork en doorzettingsvermogen toe te passen.

Deze unieke ervaringen versterken de motivatie en het zelfvertrouwen van de leerlingen, waardoor ze beter voorbereid zijn op de uitdagingen die voor hen liggen.

Project Comeback wordt als een van de aanbevolen interventies vermeld in de handreiking van MIND Us voor voortgezet onderwijs en in de handreiking voor mbo. Koningin Maxima is erevoorzitter van MIND Us.

De betrokkenheid van de gemeente Hilversum is belangrijk in dit project. Zij zetten zich in voor de mentale gezondheid van jongeren en koppelen lokale organisaties aan Project Comeback.