HILVERSUM – De School voor Compassie organiseert aanstaande vrijdag (29 december) een lichtjesviering. Het programma staat in het teken van Oud & Nieuw. De avond vindt plaats in Gebouw De Vereeniging aan de Oude Enghweg 19. Het programma start om 20.00 uur. Voor informatie: www.schoolvoorcompassie.com.

“Bij de School voor Compassie willen we met elkaar groeien in goede relaties. Daarbij gaat het om de relatie met jezelf, met de ander, met de aarde en met het goddelijke. Zorgvuldig en aandachtig omgaan met die verhoudingen bevordert geluk. De tijd tussen Kerst en Oud & Nieuw is natuurlijk ideaal om je op die relaties te bezinnen,” vertelt projectleider Karel Muller.

Trainer Yvonne van de Graaf: “Tijdens de lichtjesviering willen we onze dankbaarheid vieren voor al het goede dat we hebben meegemaakt, waaronder misschien wel onze persoonlijke groei. Tegelijkertijd staan we ook stil bij pijn en verdriet die er kunnen zijn geweest. Het delen daarvan is altijd hartverwarmend.”

“Ook gaan we het hebben over hoop,” vervolgt Yvonne. In de wereld is zoveel aan de hand, alleen al als je denkt aan oorlog, armoede en de verwoesting van het milieu. En soms is er ook dichtbij veel verdriet. Hoe houd je dan hoop? Waar put je hoop uit?”

De School voor Compassie organiseert elke laatste vrijdag van de maand een Open Avond in Hilversum. De avonden bestaan uit laagdrempelige rituelen, oefeningen en meditaties. Bezoekers zijn welkom om mee te doen, of gewoon alleen te kijken. Vanaf 19.30 staat de koffie klaar. Na afloop, om 21.30 uur, is er een hapje en een drankje.

De Open Avonden zijn een ideale gelegenheid om een keer kennis te maken met de school. Wie wil, kan de avonden vaker bezoeken. Het programma is iedere keer weer anders.

De School voor Compassie is een innovatief project van het Leger des Heils. Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die staat in een eeuwenlange traditie van het beoefenen van compassie. De organisatie zet zich in voor een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Hulpverlening is daarbij even belangrijk als de investering in onderlinge aandacht en verbondenheid. Van dat laatste is de School voor Compassie een voorbeeld.