HILVERSUM - De leerlingen van de Hummelingschool in Hilversum gaan beginnen met de lessen van Schooljudo. Zeven groepen gaan tijdens de lessen werken met de waarde vertrouwen. Naast deze waarde zijn er nog zes andere waarden van Schooljudo, waaronder samenwerken, weerbaarheid en beheersing. Door aan de slag te gaan met de waarden van Schooljudo, werken de kinderen op spelenderwijs aan hun sociaal emotionele ontwikkeling.

Ondanks dat Corona nog steeds aanwezig is in Nederland en de overheid de maatregelen heeft aangescherpt, is het voor Schooljudo mogelijk om de judolessen te blijven verzorgen. Met verschillende maatregelen, waaronder anderhalve meter afstand met de entertrainer (judoleraar), zijn de judolessen Corona-proof. Hierdoor kunnen de kinderen in een veilig pedagogisch klimaat spelenderwijs leren.

Het inzetten van Schooljudo heeft vele voordelen voor het kind, de groep en de school. Schooljudo verbeterd de groepsdynamiek in de klas en kan goed ingezet worden als een anti-pest programma. Daarnaast werken we met de kinderen aan hun sociaal emotionele ontwikkeling en geven wij ze ‘Skills For Life’ mee.

De komende acht weken bouwt entertrainer Jesse Thörig het gymlokaal om tot een dojo. Hij geeft de lessen en zorgt ervoor dat de kinderen in judopak vol zelfvertrouwen en met veel plezier op de mat staan. Aan het einde van de acht weken krijgen 121 kinderen van de Hummelingschool het diploma voor vertrouwen uitgereikt.

Wil jij meer weten over de waarden van Schooljudo en hoe Schooljudo ingezet kan worden op jouw school? Ga dan naar ​https://schooljudo.nl/​ of neem contact op met Anne Rongen door te mailen naar ​anne@schooljudo.nl​ of bel naar +31 23 303 68 00.