HILVERSUM - Schuitema Makelaars treedt vanaf januari toe tot de makelaarsgroep Vivantus. De Hilversumse makelaar blijft vooralsnog opereren onder dezelfde naam. Onder de Vivantus-paraplu verwacht makelaar Martin Schuitema krachtig klaar te zijn voor de toekomst.

De kwaliteit van de dienstverlening van het sterke merk Vivantus - voorheen Hoekstra en Van Eck Groep - ziet makelaar Schuitema als één van de grootste voordelen van de overname door Vivantus. “We worden onderdeel van een krachtige organisatie en krijgen toegang tot zeer efficiënte marketinginstrumenten.” Daarmee wil Schuitema zijn makelaarskantoor naar een hoger niveau tillen en de klanten nog beter van dienst zijn. “Door aan te sluiten bij de grootste makelaar van Nederland, kunnen we de positie die ons kantoor heeft ingenomen in de regio niet alleen bestendigen, maar door de inzet van bewezen efficiënte en uitgekiende verkoopsystemen optimaliseren en een blijvende waarde op de Gooise huizenmarkt vertegenwoordigen.”

‘t Gooi
Met de overname van Schuitema Makelaars zet Vivantus een belangrijke stap richting ‘t Gooi. Steven Lagerweij, Algemeen Directeur bij Vivantus: “We zien bij klanten van onze kantoren in Metropoolregio Amsterdam veel vraag naar woningen in deze regio. Nu kunnen we deze klanten nog beter bedienen en ondersteunen bij hun verhuisbehoefte naar verschillende locaties in Nederland.”

Grootste makelaarsgroep
Vivantus is de grootste makelaarsgroep in Nederland met 32 wonen-makelaarskantoren, 2 BOG-makelaarskantoren, een landelijke nieuwbouwafdeling, opererend onder de labels Hoekstra en Van Eck Makelaars, Hendriks Makelaardij, Brockhoff Makelaars en Petra De Kleermaeker Makelaardij. Binnen de groep vallen ook 18 vestigingen van De Hypotheekshop en is er een uitgebreide verzekeringstak. In januari werden naast Schuitema ook Thijssen Makelaardij en het Zaans Hypotheek Huis uit Zaandam overgenomen.