HILVERSUM - Van 17 juli t/m 4 augustus 2023 vindt JobOn 's Zomertour 'Tijd voor rust, reflectie & groei!' plaats. Bekend is dat 1 op de 5 werknemers een overstap naar een nieuwe baan overweegt en ruim 1 miljoen Nederlanders kampt met burn-out of bore-out klachten. Reden te meer om werkzoekenden (met of zonder baan) in Nederland via wandelingen en workshops tijd te laten nemen voor zelfreflectie. Op woensdag 19 juli en maandag 24 juli organiseren onze eventmanagers een wandeling in de omgeving van Hilversum. Ellen: "Pak de kans om te reflecteren op je eigen leven en te ontdekken hoe je reflectie kunt gebruiken om je doelen te bereiken en een betere versie van jezelf te worden".

In een tijdperk waarin werkdruk en stressniveaus voortdurend toenemen, is het voorkomen van burn-out een essentiële uitdaging geworden voor werkgevers en werknemers. Burn-out en bore-out zijn uitputtingsverschijnselen als gevolg van langdurige blootstelling aan ongezonde werksituaties en kunnen ernstige gevolgen hebben voor de fysieke en mentale gezondheid van werknemers.

Ervaringen en uitdagingen delen met anderen
"Zelfreflectie biedt mensen de mogelijkheid om te vertragen, te herstellen en bewuste keuzes te maken in hun dagelijkse werk en/of zoektocht naar werk. Het stelt iemand in staat om te kijken welke aspecten van werk energie geven en welke aspecten juist energie kosten. Daarom vragen wij vanuit JobOn extra aandacht voor welzijn en organiseren wij met al onze vrijwilligers wandelingen tijdens deze Zomertour. Samen stappen zetten én tegelijkertijd 'vertragen', de zomer leent zich hier uitstekend voor.", aldus Josée Blanken, directeur JobOn.

Tijd voor rust, reflectie en groei
De wandeling in Hilversum wordt begeleid door eventmanager en vrijwilliger Ellen Munoz-Groenteman. "Reflectie is een belangrijke vaardigheid die ons helpt om ons bewust te worden van onze gedachten, gevoelens en acties, en ons in staat stelt om te leren en te groeien. Of je nu student, professional of gewoon geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling, op 19 juli help ik je graag op weg. Al wandelend gaan we aan de slag met inspirerende vragen om stil te staan bij reflectie en groei.", aldus Ellen.

Aanmelden nog mogelijk
Er zijn nog plekken beschikbaar voor deze reflectie wandeling die plaatsvindt op 19 juli van 11.30 tot 12.30 uur. Het startpunt is bij 'Parkeerterrein La Place' in Laren. Meedoen is gratis, aanmelden is een vereiste en kan via: https://jobon.nl/events/jobon-zomertour-zomerloop-op-de-westerheide-hilversum/ Op 24 juli starten we om 11.00 bij de 'Kwekerij' in Hilversum. Aanmelden kan via: https://jobon.nl/events/jobon-zomertour-reflectie-wandeling-hilversum/

Over Job
On Stichting JobOn is een vrijwilligersorganisatie en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten van hun vaardigheden en versterken elkaar ten behoeve van een werkplek die past bij het talent. www.jobon.nl