HILVERSUM - Zaterdag 27 februari is de laatste hand gelegd aan een reeks van meerdaagse spoorwerkzaamheden tussen de spooroverweg in de Oude Amersfoortseweg en station Hilversum.


Naast regulier onderhoud maakt spoorbeheerder ProRail met dit werk ruimte voor de aanleg van de HOV-busbaan die tussen Huizen en Hilversum wordt aangelegd.

Eind januari en eind februari 2021 vonden werkzaamheden aan het spoor plaats. Er zijn nieuwe bovenleidingportalen geplaatst, waaronder een speciale, met slechts 1 paal en draagarm in plaats van 2 palen. Hierdoor ontstaat ruimte die nodig is om de busbaan bij het station te laten aankomen. “Waar het koude weer in januari de werkzaamheden bemoeilijkte, zat het weer de afgelopen dagen gelukkig mee. Hierdoor hebben we het werk binnen de geplande tijd kunnen afronden. Dat is ontzettend belangrijk, wanneer je je realiseert dat deze ’treinvrije periodes’ zo’n 1,5 jaar geleden al aangevraagd zijn”, aldus Marijke de Zwart, bouwmanager bij ProRail.

De R-NET bussen maken eind 2022 gebruik van de nieuwe HOV-busbaan. Hierdoor kan iedereen die in het Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij tussen Huizen en Hilversum reizen.