HILVERSUM - Dit jaar gaat de boeken in als onvergetelijk. Bedrijven gaan failliet, de werkloosheid stijgt en werkgelegenheid in bepaalde sectoren wordt de das om gedaan. Grote onzekerheid overheerst op de arbeidsmarkt in Hilversum en dan moeten de grootste klappen nog gaan vallen. Voor werkzoekenden geen goed vooruitzicht, want waar liggen nu de kansen? Om deze groep perspectief te bieden, organiseert JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, op 25 november de Werkbezoekdag. Een landelijk event waarbij honderden professionals online netwerkgesprekken aanbieden om werkzoekenden meer te vertellen over het werk in hun functie of branche. Voor Willem de Roode uit de regio komt deze dag als gelegen: ”Dé manier om nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken waar ik me in kan gaan vastbijten.”

Willem de Roode uit Bussum over het belang van JobOn en de Werkbezoekdag: “Na vele jaren loyaal en succesvol te hebben gewerkt voor een organisatie, heb ik bij een reorganisatie gekozen om te gaan voor een nieuwe uitdaging. Ik wil kijken wat er nog meer voor moois is in de wereld en waar ik mij nog meer kan ontwikkelen. Bij die ontdekkingstocht is JobOn een geweldige organisatie waar je, geholpen door vele vrijwilligers, via workshops en netwerkinitiatieven kunt ontdekken welke mogelijkheden je allemaal hebt. De Werkbezoekdag vind ik wederom een bijzonder JobOn initiatief. Ik richt me nu op een baan als productowner, maar nu er veel verandert op de arbeidsmarkt ben ik benieuwd wat voor mogelijkheden er nog meer zijn en waar de kansen liggen als productowner. Ik kijk ernaar uit om deze dag in gesprek te gaan met een of twee professionals uit heel andere sectoren. Dat gaat mij zeker een stap verder brengen richting een nieuwe baan.”.

Laatste zetje om switch te maken

Professionals werken mee om werkzoekenden te informeren over hun baan, bedrijf of branche. Het is niet nodig om concrete vacatures te hebben, het draait bij de Werkbezoekdag om netwerken. In Hilversum doet Ben Noordmeer mee van Guidance in Sales. “Ik zet me graag in voor werkzoekenden om hen te helpen bij hun zoektocht naar een baan. In mijn sector verandert er nu ook veel, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden. Daarover vertel ik graag meer in een online netwerkgesprek op 25 november. Het zou toch mooi zijn als ik op deze manier weer iemand op andere gedachten kan brengen of misschien net dat laatste zetje kan geven om die switch te gaan maken? Daar heb ik graag een uurtje voor over!”, aldus Ben Noordmeer.

Kracht van netwerken
JobOn biedt met de Werkbezoekdag een extra steuntje in de rug voor werkzoekenden die hun baan zijn kwijt geraakt, een carrièreswitch overwegen of moeite hebben met netwerken. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn en projectleider van de Werkbezoekdag: “Bij JobOn geloven we in de kracht van netwerken. Dat staat centraal bij alles wat we doen. We zien dagelijks dat dit resulteert in nieuwe kansen en het is altijd slim verder te kijken waar je met jouw talenten meer kansen op werk hebt, zeker nu in deze gekke tijd.”

Kansen pakken op de Werkbezoekdag
De 7e editie van de Werkbezoekdag vindt plaats op 25 november 2020. Alle deelnemende professionals zijn binnenkort te vinden op www.werkbezoekdag.nl. Werkzoekenden kunnen hierna online ‘werkbezoeken’ inplannen. Meedoen is nog steeds mogelijk, zowel voor organisaties als voor werkzoekenden.