AMSTERDAM - Ajax is uitstekend aan de poulefase van het Champions League-toernooi begonnen. In groep A was de ploeg van Alfred Schreuder in een kat-en-muis-spel met 4-0 te sterk voor Glasgow Rangers.

Halverwege leidden de Amsterdammers al met 3-0. Ajax bepaalde in de eerste helft het tempo en drong de Schotten ver terug. Dat leverde in een ruim halfuur drie doelpunten op. Alvaraz vond, na een hoekschop van Berghuis, als eerste het doel met een rake kopbal. Berghuis maakte er via het been van Sands 2-0 van. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Kudus. De Ghanees, die in de spits de voorkeur boven Brobbey kreeg, hield Tavernier van zich af en mikte via de paal raak. Die score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als Ajax iets zorgvuldiger met de kansen was geweest voor o.a. Taylor en Tadic.

Na de rust probeerde de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst om de score enigszins draaglijk te houden. Bij een spaarzame Schotse uitval scoorde Barisic mooi, maar in buitenspelpositie. Ajax, dat na rust gas terugnam kwam uiteindelijk nog op 4-0. Ditmaal ging Jack in de fout en profiteerde Bergwijn.