ARNHEM - Ajax blijft in de achtervolging op koploper Feyenoord dat eerder vanmiddag won bij Fortuna Sittard. De Amsterdammers zegevierden zelf met nipt verschil bij Vitesse: 1-2.

Vitesse loerde in het eigen Gelredome op de counter en scoorde na een half uur. Vrij voor Rulli faalde Bero, maar uit de aansluitende hoekschop kopte Van Ginkel ongehinderd raak. Ajax kwam snel op gelijke hoogte. Na een vrije trap viel de bal voor de voeten van Klaassen.

Ajax scoorde kort na rust weer. Na een corner kopte Alvarez, ook al vrijstaand, raak.Ajax drukte niet door en Manhoef, smaakmaker voor rust, strafte dat bijna af, maar stuitte op Rulli.Vitesse bleef jagen op gelijkmaker, maar het weinig overtuigende Ajax bleef overeind en behaalde onder coach Heitinga zijn vijfde zege.