HERNING - Ajax heeft voor het eerst tijdens deze Champions League-campagne een driepunter in de wacht gesleept. Na een nipte nederlaag tegen Liverpool en een gelijkspel bij Atalanta Bergamo wonnen de Amsterdammers met 1-2 bij FC Midtjylland. Een bliksemstart zette de ploeg van trainer Erik ten Hag op het juiste spoor.

Het duel was namelijk nog geen minuut oud toen Antony de bal oppikte en met een mooie schuiver in de verre hoek de score al opende. Nog geen kwartier later werd die score al verdubbeld nadat de Deense keeper een terugspeelbal in zijn handen nam. Aanvoerder wist wel raad met de vrije trap: 0-2.

Zo snel als Ajax op voorsprong kwam, zo snel vond FC Midtjylland de aansluiting als Anders Dreyer ongedekt de 1-2 maakt. Niet kort daarna moet Onana redden op nog een kans voor Dreyer. Dreyer krijgt zelfs nog een derde kans en ook een kopbal van Pione Sisto verdwijn naast waardoor de 1-2 tevens de ruststand is.

Na de rust met de laat ingevlogen Davy Klaassen in de ploeg voor Jurgen Ekkelenkamp heeft Ajax de zaakjes op orde en komt het behalve enkele speldenprikjes van de Denen nauwelijks in de problemen. Antony lijkt zelfs nog de 1-3 te maken, maar deze treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel. In de uiterste slotfase moet Onana nog wel een vrije trap uit het doel tikken en schreeuwen de Denen nog om een strafschop,maar de Amsterdammers trekken de zege over de streep.

FC Midtjylland - Ajax 1-2 (1-2)