AMSTERDAM - Het is Ajax niet gelukt om de achtste finales van de Europa League. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam over twee wedstrijden te kort tegen het Spaanse Getafe. Na de 2-0 nederlaag van een week eerder in Madrid wonnen de Amsterdammers wel in de Johan Cruijff Arena, maar kwam men uiteindelijk tekort.

Ajax wilde voor eigen publiek gaan stunten, maar werd al snel voor een schier onmogelijke opdracht gesteld toen Jaime Mata na vijf minuten de score opende. De verrassend in de basis gestarte Danilo Pereira wist een paar minuten later alweer gelijk te maken. Net als in Spanje had Ajax hierna echter moeite om door de goed georganiseerde verdediging van de Spanjaarden heen te breken. De Amsterdammers behielden een veldoverwicht, maar konden de gasten nooit echt verontrusten. Ook niet nadat een vrije trap van Carl Eiting door Oliveira van richting werd veranderd en de stand op 2-1 kwam.

Ajax heeft met de competitie en de beker nog twee ijzers in het vuur om het seizoen kleur te geven. Komende zondag wacht immers alweer een kraker in de competitie als de nummer twee in de stand, AZ, naar de Johan Cruijff Arena komt.

Ajax - Getafe 2-1 (1-1)