HILVERSUM - Vanaf 2024 is KiKa de nieuwe titelpartner en tevens het goede doel van de Hilversum City Run. Zondag 14 april staan duizenden hardlopers aan de start van het grootste sportfestijn van het Gooi. Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende hardlooponderdelen: de Bink Kids Run, de Bink Family Run, een 5 en 10 kilometer. Inschrijven voor de 20e editie van de KiKa Hilversum City Run kan vanaf vandaag via www.kikahilversumcityrun.nl.

Trotse titelpartner

Jakolien van Eijk, directeur van Stichting Kinderen Kankervrij: “Sport verbindt, dat weten we allemaal. Maar spo rten voor KiKa brengt nog iets extra’s met zich mee. Je gebruikt je gezonde benen om je in te zetten voor een ander. Dat geeft een nóg beter gevoel. We zijn heel blij en trots op de samenwerking met Hilversum City Run, want via die weg kunnen nog meer mensen dat goede gevoel ervaren. Samen voor 100% genezing van kinderkanker!”

KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Sinds de oprichting van KiKa in 2002 is het genezingspercentage van kinderen met kanker gestegen van 72% naar 81% in 2022. De doelstelling is om een genezingspercentage van 100% te behalen. Deelnemers aan de KiKa Hilversum City Run kunnen letterlijk hun beste beentje voor zetten door bij hun inschrijving een eigen actie voor KiKa te starten of een vrijwillige donatie te doen. Alles mag, niets moet.

Matthijs Mennes, directeur bij Sportorganisatie Le Champion is verheugd om aan te kondigen dat KiKa de nieuwe titelpartner is van de Hilversum Ci ty Run: “Als sportorganisatie dragen wij bij aan een vitale en gezonde samenleving. Een goed doel als KiKa sluit naadloos aan op onze maatschappelijke belangen. Samen gaan we de uitdaging aan en rennen wij voor een wereld zonder kinderkanker.”

Hardlopen door dé Mediastad

Zondag 14 april komt hartje Hilversum weer volop in beweging tijdens de KiKa Hilversum City Run. Deelnemers kunnen kiezen uit een 5 of 10 kilometer. Voor de jonge hardlopers en families staan de Bink Kids Run en Bink Family Run op het programma met afstanden van 800 en 1.500 meter. De Bink Family Run is het onderdeel waar de hele familie aan mee kan doen. Het parcours is ook goed toegankelijk voor wheelers, rolstoelen en kinderwagens.

Het parcours brengt de deelnemers dwars door het centrum, over verschillende horecapleinen en door de omliggende Gooische wijken. De langste afstand van 10 kilometer gaat daarbij over het Media Park en lang s het iconische Beeld & Geluid. De start en finish van alle afstanden vinden plaats op het gezellige Marktplein.

Inschrijven

Inschrijven voor de 20e editie van de KiKa Hilversum City Run kan tot en met maandag 1 april 2024 via www.kikahilversumcityrun.nl. Er is geen na-inschrijving op de dag van het evenement.