HILVERSUM - Ruim 5.000 hardlopers staan op zondag 16 april in de startblokken voor de 19e editie van de Hilversum City Run. Deelnemers kunnen kiezen uit een 5 of 10 km, waarbij het parcours dwars door de binnenstad van Hilversum loopt. Voor de jonge hardlopers en families staan er de Bink Kids Run en Bink Family Run op het programma. Wie nog mee wil doen aan het hardloopevenement van Sportorganisatie Le Champion moet snel zijn, want de inschrijving sluit aanstaande maandag 3 april.

Alle afstanden gaan traditiegetrouw van start vanaf het gezellige Marktplein, in het hart van de stad en vlak bij het station. Het glooiende parcours brengt alle deelnemers door het bruisende centrum en langs de gezellige pleinen van de binnenstad. De vele muzikale optredens onderweg geven een extra boost richting de finish op het Marktplein, waar het enthousiaste publiek iedereen staat op te wachten.

Media Park: terug van weggeweest


Het Media Park is na jaren van afwezigheid weer aan het parcours van de 10 kilometer toegevoegd. Deelnemers aan deze populaire afstand gaan het Media Park op bij de televisietoren en lopen vervolgens langs de gebouwen van onder andere de NOS, RTL en NPO. Nadat het iconische Beeld & Geluid is aangedaan, verlaten de hardlopers omroepland en gaat het parcours verder in de omliggende Gooise wijken en het centrum van Hilversum.

Bink Kids Run en Bink Family Run


Inmiddels zijn er al meer dan 1.500 inschrijvingen voor de Bink Kids Run en Bink Family Run. Speciaal tijdens de Bink Kids Run is er ook een Scholenkampioenschap waar klasgenootjes in teamverband de strijd aan kunnen gaan. De Bink Family Run is het onderdeel van de Hilversum City Run waar de hele familie aan mee kan doen. Het parcours van 1,5 km is ook goed toegankelijk voor wheelers, rolstoelen en kinderwagens en kan ook twee keer worden afgelegd.

Aanmelden van teams voor het Scholenkampioenschap is enkel online nog mogelijk tot en met 3 april. Op zondag 16 april is het nog mogelijk om individuele deelnemers voor de Bink Kids Run of Bink Family Run in te schrijven op het Marktplein. Kinderen ontvangen dan een startnummer zonder naam.

Sluiting inschrijving


Inschrijven voor de Hilversum City Run is nog mogelijk tot en met maandag 3 april via www.hilversumcityrun.nl. Er is geen na-inschrijving voor de twee hoofdafstanden en het Scholenkampioenschap op de dag van het evenement.