HILVERSUM - Op 11 en 13 maart krijgen vier derdejaars VMBO-klassen van het Hilfertsheem College een unieke kans om lessen te volgen van voormalige topsporters Zaid el Morabiti en Bas Rozendaal als onderdeel van het inspirerende Project Comeback.


Project Comeback, opgezet door Barbara Barend, maakt gebruik van topsporters die hun verhalen en ervaringen met jongeren delen om deze jongeren te motiveren en te inspireren om veerkrachtig terug te komen na tegenslagen. Barend benadrukt het belang van dit initiatief: "We zijn verheugd om de kracht van topsporters te benutten om jongeren te ondersteunen. Ons doel is om hen niet alleen te inspireren, maar ook om hen de tools te geven om tegenslagen te overwinnen en te groeien."

Op 11 maart zal Zaid el Morabiti, met meer dan 100 interlands voor het nationale zaalteam op zijn naam en een indrukwekkende carrière bij zaalclub ASV Lebo, de leerlingen meenemen door zijn topsportverleden. Hij deelt zijn persoonlijke ervaringen en de obstakels die hij heeft moeten overwinnen om succesvol te zijn. Na deze inspirerende sessie zullen de leerlingen samen met El Morabiti de gymzaal betreden om de geleerde lessen in de praktijk te brengen.

Op 13 maart zal Bas Rozendaal, een specialist in 3x3 basketbal met ervaring in zowel nationale als internationale toernooien, de leerlingen zijn passie voor de sport laten ervaren. Na een inspirerende sessie zullen de leerlingen de kans krijgen om samen met Rozendaal te basketballen en de principes van teamwork en doorzettingsvermogen toe te passen.

Deze unieke ervaringen gaan de motivatie en het zelfvertrouwen van de leerlingen versterken, waardoor ze beter voorbereid zijn op de uitdagingen die voor hen liggen.

De betrokkenheid van de gemeente Hilversum is belangrijk in dit project. Zij zetten zich in voor de mentale gezondheid van jongeren en koppelen lokale organisaties aan Project Comeback.