HILVERSUM - Onder perfecte omstandigheden vond vandaag het grootste sportevenement van het Gooi en omstreken plaats: de KiKa Hilversum City Run. Naast de traditionele 5 en 10 km én de Bink Kids Run en Family Run kon er tijdens de 20e editie voor het eerst ook gewandeld worden in de omroepstad. Aan de 600 jaar Hilversum Walk deden per afstand (6, 11 en 19 km) een symbolische 600 deelnemers mee. Met de sportieve prestaties van de in totaal 1.800 wandelaars en 6.500 hardlopers werd een indrukwekkend bedrag voor Stichting KiKa opgehaald: € 47.204,-.


600 jaar Hilversum Walk

Ter ere van het 600-jarig bestaan van de mediastad voegde Sportorganisatie Le Champion de 600 jaar Hilversum Walk toe aan het programma. Het nieuwe onderdeel werd zeer goed ontvangen: de drie afstanden waren vroegtijdig uitverkocht. Vanaf het Marktplein liepen de 6, 11 en 19 km routes via het Media Park door de prachtige, groene omgeving van Hilversum. Highlights op de route waren het iconische gebouw van Beeld & Geluid, de imposante omroeptoren en buitenplaats Spanderswoud.

Zonnige editie zet mediastad op zijn kop

De 20e editie van het hardloopevenement werd in de ochtend afgetrapt met de Bink Kids Run en Family Run. Kinderen in beweging brengen is een belangrijke pijler van het evenement en met het startschot van Jeroen Olthof, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, werd het belang van bewegen voor de jeugd nog eens extra onderstreept. Meer dan 1.000 kinderen en ouders genoten samen van deze sportieve uitdaging.

In de middag was het aan burgemeester Van den Top om het startschot voor de 5 km te verzorgen en kort daarna volgde ook de 10 km langs het Media Park, het Raadhuis en door de Gooische wijken en gezelligste straten van het centrum. Het mooie lenteweer en de vele supporters zorgden voor een uitmuntende sfeer langs het parcours en bij de finish op het gezellige Marktplein. Het Hilversumse hardloopfeestje was voor jong en oud weer een succes!

Net als vorig jaar werd de wedstrijd bij de 10 km gewonnen door Guus Winkelmolen in een tijd van 31.06 minuten. Silke Jonkman stond als eerste dame op het podium met een eindtijd van 32.59 minuten. Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.kikahilversumcityrun.nl.

Opbrengst voor het goede doel

Voor de Hilversum City Run was dit de eerste editie met Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) als titelpartner en goede doel. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan KiKa en ook een sponsoractie starten, waarvoor familie, vrienden en kennissen een donatie konden doen. Dankzij alle hardlopers, wandelaars en donateurs mocht Jan Houtenbos van Stichting Le Champion vandaag een cheque met het geweldige bedrag van € 47.204,- uitreiken aan Jakolien van Eijk van KiKa.

Editie 2025

De volgende editie van de KiKa Hilversum City Run vindt plaats op zondag 13 april 2025. De inschrijving gaat eind november weer van start.