HILVERSUM - Op zaterdag 10 juni verandert het statige raadhuis van Hilversum in een podium voor amateurkunstbeoefenaars. Meer dan 35 verenigingen en 415 deelnemers doe mee aan IkToon en tonen hoe fijn het is om iets moois te maken, te zingen, te spelen, te dansen, te dichten en te creëren.

Jong en oud kan zich een hele dag lang vermaken met exposities, optredens van koren, orkesten, dansvoorstellingen, spoken word en poëzie, maar ook zijn er allerhande (kosteloze) workshops te volgen.

Zo kun je bijvoorbeeld eerst bij het Dudok Architectuur Centrum een rondleiding om het raadhuis volgen en met de inspiratie je droomhuis ontwerpen en afdrukken bij de mensen van het Grafisch Atelier Hilversum. Ook kun je meedoen aan een workshop spoken word bij de Hilversumse stadsdichter Charlotte de Raad, mag je mee dansen met de rock ’n roll groep van Guys & Dolls of krijg je een mini workshop breakdance van Lars Boagaers. Ook is er een Ukelele mini workshop te volgen en kun je aan de slag met waste art. Kortom, een fijne dag om te ervaren en te beleven!

Cultuurparticipatie

Met het IkToon festival wordt de waardering voor amateurkunst en de zichtbaarheid van inclusieve cultuurparticipatie vergroot. IkToon Hilversum is onderdeel van het landelijke IkToon festival en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum.

Openingsact

Niemand minder dan de ACCU fanfare Band zal de openingsact verzorgen van IkToon samen met stadsbeiaard Wim Ruitenbeek, deelnemers van IkToon, Wethouder Cultuur Arno Scheepers en de kinderburgemeester Fien Bax.

Met de onlangs opgestarte Buurt Fanfare uit Hilversum trekken twee parade stoeten vanaf het Marktplein en de Kerkbrink om 10.00 uur richting de vijver van het raadhuis van Hilversum.

Daar zal van 10.30 - 11.00 uur de vrolijke en feestelijke opening plaatsvinden! Kom langs en zing en dans mee!

De ACCU fanfare (met de wortels in de dogtroep) is een straatorkest met leden van 15 tot 75 jaar uit Amsterdam. De ACCU fanfare speelt een vrolijke mix van balkan, klezmer en eigen composities.

Het hele programma van het kunstfestival IkToon is te bekijken op www.iktoonhilversum.nl.

Iktoon Hilversum, zaterdag 10 juni in het Raadhuis van Hilversum, Dudokpark 1, van 10.30-17.15 uur.