HILVERSUM - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april brengt stichting GAAF Muziektheater haar productie van Jesus Christ Superstar naar het Muziekcentrum van de Omroep. Onder leiding van dirigent Stef van Dijk zal het meesterwerk van componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice in al zijn glorie worden vertolkt door een getalenteerde groep amateurs, semi-professionals en professionals uit de regio. Klassiekers als ‘I Don’t Know How To Love Him’, ‘Gethsemane’ en ‘Superstar’ zullen hierbij uiteraard niet ontbreken.

Stichting GAAF Muziektheater is een relatief jonge stichting die zich heeft toegelegd op het produceren van toegankelijk en kwalitatief hoogstaand muziektheater in de regio Gooi en Vecht. De oprichters van de stichting hebben elkaar leren kennen toen zij in 2009 meespeelden in een productie van Jesus Christ Superstar op het A. Roland Holst College, toen ook al onder leiding van Stef van Dijk. De deelnemers van toen zijn sindsdien altijd muziek blijven maken, maar met de huidige productie is voor de oprichters de cirkel ècht rond.

Oorspronkelijk stond deze productie gepland in april 2020, toen Jesus Christ Superstar vijftig jaar oud werd. Echter, enkele weken voor de voorstellingen brak de coronapandemie uit en werd de productie voor onbepaalde tijd in de koelkast gezet. Pas in de herfst van 2021 werd deze opnieuw opgestart. Bij de goedbezochte ronde audities bleek niet alleen dat zangers en muzikanten niet konden wachten om weer muziek te mogen maken, maar ook dat Jesus Christ Superstar nog altijd een enorme aantrekkingskracht uitoefent. Het resultaat is een schitterende groep deelnemers die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor muziek en het stuk. Deelnemers die de film hebben gezien in 1971 spelen samen met deelnemers die het stuk recent pas hebben ontdekt. Deelnemers die zijn geïnspireerd door het Bijbelverhaal zingen samen met deelnemers die met het draaien van het originele conceptalbum juist rebelleerden tegen hun strenggelovige ouders. Het resultaat is een prachtige voorstelling die zowel vertrouwd als verfrissend is.

Op vrijdag 15 april speelt de voorstelling om 20:00, op zaterdag 16 april speelt de voorstelling om 14:00 en 20:00. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Muziekcentrum van de Omroep. Meer informatie is te vinden op de website van stichting GAAF Muziektheater.