HILVERSUM - Op zaterdag 27 mei komt Maurice van Hoek terug naar Hilversum, met een kersvers album genaamd Changing Lanes. Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd Maurice van Hoek een grote belofte in de Americana-scene genoemd. Die belofte maakt hij meer dan waar met zijn derde langspeler ‘Changing Lanes’. Het vaderschap, de liefde en het vele touren zorgden voor meer dan genoeg inspiratie voor een album met diepgang en nuance: in zijn nummers Van Hoek zoekt naar de balans tussen een rustiger levenspad en de kick van het muzikantenbestaan.

Van Hoek wordt al langer geroemd om zijn fantastische gitaarspel en warme, zuivere vocalen. Hij speelde jaren met Douwe Bob en werkt nauw samen met Boaz. In de Vorstin laat hij zien ook een ijzersterke frontman te zijn, als leider van een topband bestaande uit Mischa Porte (drums), Nathalie Schaap (bas) en Stan de Kwaadsteniet (toetsen).

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Hilversumse Sophie Janna, die met haar folknummers al eerder hoge ogen gooide in De Vorstin. Ze stond in september in het voorprogramma van Lisa Hannigan in Tivoli en komt in juni met een nieuwe single. Met innemende, kwetsbare nummers bezingt Janna hoe het is om een zacht mens te zijn in een betonnen wereld.

Kaartjes à 12 euro verkrijgbaar via www.devorstin.nl

Aanvang concert: 21.30 uur (deuren open 21.00).